14 Ekim 2014 Salı

Sistem

Bazı tribe girmiş arkadaşlar vardır. onlar herşeyin en mükemmelini bilirler , bazısı da hayat hakkında fazlasını düşünmüştür.

hani bilirsiniz "sistemin parçası oluyoruz istemediğimiz bölümde okuyoruz" zart zurt derler. insanı iyice karanlığa sürüklerler. halbuki geçeği yansıtmazlar onlar. sadece içindeki umutsuzluğu size lanse ederler.

peki nasıl oldu durumlar:

hepimiz biliyoruz ilk insanları falan , taş taşıyıp ev yapmışlar koşmuşlar hoplamışlar zıplamışlar geyik falan avlamışlar , sonra tarıma , hayvancılığa başlamışlar; çobanlık yapmışlar ne yiyeceklerse onu toplamışlar ne giyeceklerse onu dikmişler birleştirmişler, silahlarını taştan tahtadan yapmışlar . çok ihtiyaçları yokmuş zaten bilmediğiniz şey sizin ihtiyacınız olamaz.

daha sonra yeni şeyler çıkınca yeni ihtiyaçlar çıkmış , savaş diye bişey bulmuşlar , koca dünya onlara yetmemiş , kılıç ustaları çıkmış mesela , din çıkmış ibadet çıkmış kilise ihtiyaç olmuş. güçlü olan zeki olan değil kurnaz olan kalleş olan başa geçmiş kafalar uçmuş.... insanların beyinleri akmış....

değinmem gereken ilk şey ; biz enerjimizi harcayamıyoruz genç yaşımızda, teknoloji evrimden hızlı geliştiği için geyik avlamamız süt sağmamız gerekirken , beynimizi kasıyoruz ; fizyolojik enerji kalıyor o da sıkıntı yapıyor insanda. spor yapmak bu yüzden mutlu ediyor insanı. en çok kasan iyi oluyor , yine en sinsisi başa geçiyor. kasmayan için hayat pek parlak değil ; boş durmak en kötüsü , boş duran kendi içine kapanır.

şimdi gelelim asıl konuya , arkadaşlar bu güzel yaşamın sebebi bu sistemdir.

mesela şu an kendime bakayım , yanımda bi motosiklet anahtarı var , müzik dinlememe yarayacak bi ipod var , saat var sevdiklerimi aramam için telefon var , karşımda bu yazıyı yazmamı sağlayan netbook var. üstümde sistemin çok acımasız parçalarından biri olan giyim fabrikalarından çıkmış yerel kapitalizmin simgesi olan 1 tişört ve global kapitalizm simgesi olan bi kazak var . altımda bişey yok .... işte altta da bi pantolon var vsvs.

bunlara sahip olmamı sağlayan etkenlerden biri bu sistem, eğer motosiklet üretecek fabrika olmasaydı motor kullanamazdım o zevki yaşayamazdım. global müzik internet vs hep bu sistemin güzel ürünleri. insanı sabah 9 akşam 5 çalıştırmanın sebebi bu işte. ve işe yarıyor , bu kadar kalabalık yaşıyoruz ve koca hayata (telefonla ulaşımla) birsürü şey sığdırabiliyoruz. birsürü yeni yerler keşfedip birsürü yeni insanı tanıyabiliyoruz.

bu sistem kimseyi zorunlu olarak içine çekmiyor, herkesin önünde 2 seçenek var arkadaşlar , ya sisteme uyum sağlayıp çok çalışıp hakettiğimizi alacağız.

2. seçenek kırsal yerde yaşamak , telefonsuz elektroniksiz yapabiliyorsanız, buyrun dışarısı bomboş. mandıra filozofu gibi yapabilirsiniz çok zor değil. sistemden kopabilirsiniz. yapan var  , bu yüzden bu sisteme uyuzlanmayın mal mal




sistemin kölesi olmayın , tadını çıkarın. zorla değil seve seve kullanın.

hoşçakalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder