27 Eylül 2014 Cumartesi

Paten Rulmanı Yağlama ve Bakımı

selamlar,

bu sefer videolu bir yazım olacak.

patene başladığım zamanlarda çok hevesliydim böyle yağlama ballama cart curt işlerine , gerçekten çok gerekli değilse tekerleriniz dönüyorsa tamamen vakit kaybı bir iş , yapmasanız da olur.

illa yok "ben patenime çok iyi bakacağım rulmanlarım jet gibi dönecek tertemiz olacak" diyosanız , en güzel çözümü bu şekilde.

temizlerken ASLA tiner kullanmayın.wd40 ya da gaz yağı, bunlar yoksa mazot olabilir.

yağlarken ASLA sadece wd40 gibi ince yağlarla yağlamayın: rulmanlar fabrikada gres yağıyla yağlanır. biz ise yapı marketlerde bulunan gresle bu işi YAPAMAYIZ. çünkü o gresler koca makinalar için , parmakla falan alınıp yağlanırlar , biz ise 25 krştan biraz hallice olan rulmanlarla ilgileniyoruz.

yağlamak için en iyisi motosiklet zincirleri için üretilmiş sprey gres yağlarıdır, bu gres yağları sıvının içindedir ve sıvı kuruyunca oldukları bölgeye yapışırlar. emin olun apaçi olduğum zamanlar zeytin yağı bile denedim.en güzel en kullanışlı ve en dayanıklı çözüm bu sprey greslerdir. motosikletçilerde satılır ve en küçük boyu size bir ömür yeter.

sadece profesyonel hız patencileri sıvı özel yağlar kullanırlar bu yağlar sadece yarışlarda kullanılır. sprey gres en dayanıklısıdır.

alternatif olarak motor yağını öneririm ataç tarzında bir metal çubukla az az içine doğru sürebilirsiniz fakat bu yağ akıcıdır ve daha sık yağlamanız gerekir. wd40 ise çok daha akıcıdır ve wd40 türevi ince temizleyici yağlar hemen kaybolurlar.bu durumda rulmanlarınız sürtünmeden çok ısınır ve "heder" olurlar.

bu videoda rulman açık bir rulman, eğer kilitli rulmanınız varsa (608zz "zz" demek kilitli demek;o rulmanlar açılmaz boşuna uğraşmayın) gazyağı ya da mazot dolu ufak bir kabın içine atıp çalkalayın, daha sonra motor yağını ya da sprey gresi kanallardan içeri girecek şekilde sıkın.

unutmayın bunlar çok önemli değil , patenler kendileri kaymaz , siz ne kadar güç verirseniz o kadar kayarlar. bu yüzden sallayın bakımı falan daha çok kayın. sorun rulmanda değil bacağınızdadır.

videoyu bugün yarın atarım orda baya ayrıntılı anlattım.

sorunuz olursa faceten ulaşın.

iyi kaymalar.

Adil Can BALÇIK

4 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil